Доналд Тръмп отново стана повод за иронични и присмехулни коментари

...
  Доналд Тръмп отново стана повод за иронични и присмехулни коментари
Коментари Харесай

Тръмп стана за смях с исторически гаф

  Доналд Тръмп още веднъж стана мотив за иронични и присмехулни мнения поради гаф н познанията по история. Поводът е изказванието му в речта през вчерашния ден във връзка националния празник на Съединени американски щати, че през 1775 година американската войска съумяла да превземе " летища ", биейки се против британците, съобщи Франс прес.
Тогава авиацията към момента е била повече от фантазия за човечеството, даже и за американците.

Пред хилядното голям брой, събрало се във Вашингтон за невиждания по мащаб театър за Деня на независимостта, ознаменуван с прехвръкване на военни самолети, президентът републиканец произнесе патетична тирада, Връщайки се към юни 1775 година той стартира да приказва за борбите, извоювани от войските на американските заселници и сподели:

" Нашата войска разруши укрепленията, пое контрола върху летищата, тя направи, всичко, което трябваше да се направи ". Малко по-късно, в същата тирада,  Тръмп загатна за подвига на братята Райт, американските пионери в авиацията, направили първия полет с моторизиран летателен уред пред очевидци през 1903 година

Внимателни слушатели на речта на Тръмп видяха и друга неточност, с изключение на тази с летищата през 1775 година Говорейки за борбата за Форт Макхенри, Тръмп я свърза с Войната за самостоятелност. Според историята, борбата Форт Макхенри е по друго време - по време на Англо-американската война (1812 -1815).

По мотив грешката Тръмп се оправда: " Бях под дъжда и аутокюто угасна " и допусна, че устройството е угаснало поради дъжда. После обаче добави, че знаел доста добре текста на речта си и можел да я каже и без аутокю. " Въпреки дъжда, това беше една феноменална вечер ", сподели Тръмп и добави, че съгласно него доста хора ще постъпят в армията, насърчени от вчерашната гала.

На 4 юли американците означават Деня на независимостта - деня, в който през 1776 година тринадесет английски колонии основават Съединените американски щати.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР